sobota, 9 czerwca 2012

Spaghetti a la Barilla

Z racji braku czasu dzisiejszego dnia, potrzebowałam pomysłu na obiad na szybko.Postanowiłam skorzystać z produktów firmy Barilla

Składniki:
- opakowanie makaronu do spaghetti
- sos do makaronu Arrabbiata

Przygotowanie:
Makaron do spaghetti gotujemy w 5 l lekko osolonej wody.Możemy dodać kilka kropel oleju aby makaron później się nie sklejał.Gotujemy wszystko przez 8 minut wtedy makaron będzie idealnie twardy.Odcedzamy go.Na małej patelni podgrzewamy sos Arrabbiata.Gdy zaczyna wrzeć wyłączamy.Całość najlepiej smakuje w proporcjach 100 g sosu na 100 g makaronu.To danie zdecydowanie dla miłośników ostrych dań ;) Ja do takich należę wiec jak dla mnie danie było wyśmienite.Wam mogę tylko życzyć smacznego!



1 komentarz:

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.