poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Ryż ze szpinakiem + drobiowe kąski

Składniki:
Ryż ze szpinakiem firmy SYS
1 podwójna pierś z kurczaka
smalec
sól
przyprawa do kurczaka

Przygotowanie:
Zawartość Ryżu ze szpinakiem dokładnie opłucz na sicie i osącz.Do garnka wlej 300 ml wody,wsyp opłukane danie i pół łyżeczki soli.Doprowadź do wrzenia,czesto mieszając.Przykryj szczelnie pokrywa,gotuj 12 min na minimalnym ogniu.Zdejmij z ognia,zamieszaj i szczelnie przykryty garnek odstaw w ciepłe miejsce na co najmniej 5 minut.Piersi z kurczaka pokrój w średniej wielkości kostkę,posyp przyprawą do kurczaka i odstaw na 5 min.Na rozgrzanej patelni rozpuść odrobinę smalcu.Wrzuć kurczaka i smaż do uzyskania jasnego koloru mięsa.Ryż ze szpinakiem,przekładamy na talerz,obok kładziemy drobiowe kąski.Smacznego!!


Źródło:PRZEPIS WŁASNY!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.