poniedziałek, 7 maja 2012

Kotlety ryżowe

Składniki:
Ryż amerykański firmy Sonko
30 dag żółtego sera
pęczek koperku
przyprawa cury
bułka tarta
jajko
sól
pieprz
kostka rosołowa drobiowa
olej

Przygotowanie:
Ryż amerykański Sonko gotujemy w wodzie dodatkiem kostki rosołowej jakies 15 minut.Do momentu aż woreczki z ryżem będą pełne.Po ugotowaniu wyjmujemy ryż z woreczków i czekamy aż trochę przestygnie.W tym czasie na tartce trzemy żółty ser oraz siekamy drobno koperek.Do ostudzonego ryżu dodajemy 4 łyżeczki cury,posiekany koperek,żółty ser i jajko.Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.Formujemy lekko spłaszczone kotleciki i panierujemy je w bułce tartej.Smażymy je na oleju do uzyskania złotego koloru.Możemy podawać je same bądź z sosem.Smacznego!~



Źródło:PRZEPIS WŁASNY!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.