makaron wstążka ząbkowana Międzybrodzka
2 śląskie kiełbasy
przecier pomidorowy
delikat
czosnek granulowany
Bulionetka wołowa knorr
Przygotowanie:
Kiełbasę kroimy na małe kosteczki przyprawiamy Delikatem oraz czosnkiem granulowany i smażymy na patelni do momentu uzyskania lekko brązowego koloru.Zalewamy wszystko wodą,dodajemy bulionetkę wołowa.po zagotowaniu się wody,dodajemy pół słoiczka przecieru pomidorowego. Zagęszczamy mąką .W garnku gotujemy makaron wstążka ząbkowana według przepisu na opakowaniu.makaron odcedzamy i nakładamy na talerz.Wszystko polewamy wcześniej przygotowanym sosem.Smacznego!
Źródło:PRZEPIS WŁASNY
Okropne, nie wiem na co te kostki rosołowe i delikat?
OdpowiedzUsuńhmm może do samku?Nikt nie każe jeść Ci tego w ataki sposób jak ja tu napisałam.Każdy ma inne kubki smakowe i doprawia jak komu pasuje.
OdpowiedzUsuńA ta zrobiłam i przyznam że mi smakowało to połączenie... Nie wiem czemu smakowite.com tak negatywnie podchodzi do tego skoro jak podejrzewam nawet nie wypróbowało tego nowatorskiego przepisu....
OdpowiedzUsuń