środa, 2 maja 2012

Makaron po studencku

Składniki:
makaron wstążka ząbkowana Międzybrodzka
2 śląskie kiełbasy
przecier pomidorowy
delikat
czosnek granulowany
Bulionetka wołowa knorr

Przygotowanie:
Kiełbasę kroimy na małe kosteczki przyprawiamy Delikatem oraz czosnkiem granulowany i smażymy na patelni  do momentu uzyskania lekko brązowego koloru.Zalewamy wszystko wodą,dodajemy bulionetkę wołowa.po zagotowaniu się wody,dodajemy pół słoiczka przecieru pomidorowego. Zagęszczamy mąką .W garnku gotujemy makaron wstążka ząbkowana według przepisu na opakowaniu.makaron odcedzamy i nakładamy na talerz.Wszystko polewamy wcześniej przygotowanym sosem.Smacznego!


Źródło:PRZEPIS WŁASNY

3 komentarze:

  1. Okropne, nie wiem na co te kostki rosołowe i delikat?

    OdpowiedzUsuń
  2. hmm może do samku?Nikt nie każe jeść Ci tego w ataki sposób jak ja tu napisałam.Każdy ma inne kubki smakowe i doprawia jak komu pasuje.

    OdpowiedzUsuń
  3. smacznie i kolorowo6 maja 2012 09:17

    A ta zrobiłam i przyznam że mi smakowało to połączenie... Nie wiem czemu smakowite.com tak negatywnie podchodzi do tego skoro jak podejrzewam nawet nie wypróbowało tego nowatorskiego przepisu....

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.