Składniki:
500g Makaronu Miedzybrodzki
40 dag pieczarek
3 średnie ogórki kwaszone
500g mięsa mielonego
mała papryka
przecier pomidorowy
zupa ogonowa w proszku
katchup
sól
pieprz
delikat
Przygotowanie:
Makaron Międzybrodzki zagotować według przepisu na opakowaniu. Poszatkować pieczarki.Pod smażyć na patelni,doprawić wegetą i pieprzem.Dodać do makaronu.Pod smażyć mięso,doprawić je delikatem.Ogórka i paprykę pokroić w kostkę,wrzucić do garnka,zalac wodą,gotować do momentu aż się nie zrobia się na pół miękkie.Mięso,paprykę i ogórka dodać do makaronu i pieczarek,wszystko razem wymieszać.W szklance wody rozpuścić zupę ogonową może byc z Winar.Dodać do makaronu.Zagotować dodać przecier pomidorowy i ewentualnie ketchup do smaku.Danie gotowe Smacznego!
Żródło: PRZEPIS WŁASNY!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.