wtorek, 10 kwietnia 2012

Żurek nie tylko wielkanocny

Składniki:
1 Żurek firmy Sys
2 łyżki majeranku
4 jajka
4 małe białe kiełbaski
50 ml zakwasu
sól
pieprz

Przygotowanie:
Do garnka wlewamy 6 szklanek wody, wsypujemy znajdujące się w opakowaniu suszone warzywa i wrzucamy 4 małe białe kiełbaski.To gotujemy przez około 15 minut.Następnie dodajemy znajdujące się w opakowaniu przyprawy,czekamy aż wszystko się zagotuje i dodajemy zakwasu.Wszystko to doprawiamy majerankiem,solą i pieprzem,gotujemy jeszcze około 10 minut.Obok gotujemy jajka na twardo,przekrawamy na krzyrz.Gorący żurek rozlewamy do talerzy,lekko posypujemy majerankiem,na środek dajemy jajeczko!Smacznego

W opakowaniu Żurku firmy Sys znajdują sie przyprawy podkreślające smak zupy jak i suszone warzywa.Dzięki temu żurek ugotujemy,szybko,łatwo i przyjemnie.Zdecydowanie POLECAM

Żródło:PRZEPIS WŁSNY!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.