piątek, 6 kwietnia 2012

Zapiekanka rybna z warzywami

Składniki:



  • Zasmażka:
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1,5 szklanki mleka
  • Farsz:
  • 2 płaty ryby (u mnie mintaj)
  • pół paczki mrożonego brokuła lub 1mały, świeży
  • pół pora (ok 10 cm kawałek)
  • 10 dag sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • oregano
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:
Jeśli mamy mrożoną rybę to należy ją rozmrozić i osuszyć na ręcziku papierowym, brokuł również, jeśli nie to dajemy różyczki surowego brokuła.  Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć rybę, przyprawić tymiankiem, oregano i solą, skropić sokiem z cytryny. Pomiędzy płatami dać  brokuły, na to pokrojonego z plasterki pora i zalać zasmażką:  mąkę przyrumienić na patelni i zalać mlekiem, dodać sól i pieprz i pogotować aż będzie gęste. Na sos położyć plasterki bądź starty ser żółty i zapiekać ok 50 minut z 180 stopniach.Smacznego

Źródło:MojeGotowanie.pl

1 komentarz:

  1. ale super gotujesz.. jesteś niesamowitą kucharką, tyle różnorodnych przepisów, masz córeczkę i masz tyle czasu by gotować, robić zdjęcia, i to wszystko sama robiłaś? ileż to musiało czasu zająć, ale warto było bo Twoje przepisy są wyjątkowe i oryginalne, nigdzie nie można znaleźć takich rarytasów jak u Ciebie, jak Ty to robisz?

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.