- Zasmażka:
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1,5 szklanki mleka
- Farsz:
- 2 płaty ryby (u mnie mintaj)
- pół paczki mrożonego brokuła lub 1mały, świeży
- pół pora (ok 10 cm kawałek)
- 10 dag sera żółtego
- sól
- pieprz
- tymianek
- oregano
- sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Jeśli mamy mrożoną rybę to należy ją rozmrozić i osuszyć na ręcziku papierowym, brokuł również, jeśli nie to dajemy różyczki surowego brokuła. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć rybę, przyprawić tymiankiem, oregano i solą, skropić sokiem z cytryny. Pomiędzy płatami dać brokuły, na to pokrojonego z plasterki pora i zalać zasmażką: mąkę przyrumienić na patelni i zalać mlekiem, dodać sól i pieprz i pogotować aż będzie gęste. Na sos położyć plasterki bądź starty ser żółty i zapiekać ok 50 minut z 180 stopniach.Smacznego
Źródło:MojeGotowanie.pl
ale super gotujesz.. jesteś niesamowitą kucharką, tyle różnorodnych przepisów, masz córeczkę i masz tyle czasu by gotować, robić zdjęcia, i to wszystko sama robiłaś? ileż to musiało czasu zająć, ale warto było bo Twoje przepisy są wyjątkowe i oryginalne, nigdzie nie można znaleźć takich rarytasów jak u Ciebie, jak Ty to robisz?
OdpowiedzUsuń