1 kg mięsa mielonego
mała główka kapusty
2 torebki ryżu risotto firmy Sonko
koncentrat pomidorowy
6 łyżek oleju
1 l wody
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Kapustę drobno poszatkować.W dużej misce wymieszać poszatkowaną kapustę,mięso mielone i ryż,doprawić do smaku sola i pieprzem.Uformować gołąbki ( wielkość jest indywidualnym upodobaniem). Gołąbki podsmażyć z obu stron na rozgrzanej głębokiej patelni.Koncentrat pomidorowy rozpuścić w 600 ml wody i zalać nią gołąbki.Wszystko dusić pod przykryciem na średnim ogniu około 35 min. Od czasu do sagu gołąbki podlać pozostałą częścią wody w zależności od indywidualnych potrzeb.Wszystko można doprawić solą i pieprzem.Smacznego!
Źródło: Przepis własny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.