czwartek, 14 czerwca 2012

Makaron Fusilli z sosem Olive

Dziś znów danie z wykorzystaniem produktów Barilla.Brak czasu sprzyja wykorzystaniu tych produktów.Obiad robi sie szybko,łatwo i smacznie przede wszystkim.

Składniki:
-  500 g makaronu Fusilli
- sos do makaronu Olive

Przygotowanie:
Do 5 litrów wrzącej i wcześniej osolonej wody wrzucamy 500 g makaronu.Gotujemy 11 minut, aby był odpowiednio miękki. Odcedzamy go. Na małej patelni odgrzewamy sos Olive.Już po wylaniu widać wielkie kawałki zielonej oliwki.Doprowadzamy do wrzenia.Na tależ nakładamy makaron i polewamy sosem.Najlepiej smakuje w proporcjach 100 g makaronu na 100 g sosu.Wszystko dokładnie mieszamy.Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.