sobota, 9 czerwca 2012

Spaghetti a la Barilla

Z racji braku czasu dzisiejszego dnia, potrzebowałam pomysłu na obiad na szybko.Postanowiłam skorzystać z produktów firmy Barilla

Składniki:
- opakowanie makaronu do spaghetti
- sos do makaronu Arrabbiata

Przygotowanie:
Makaron do spaghetti gotujemy w 5 l lekko osolonej wody.Możemy dodać kilka kropel oleju aby makaron później się nie sklejał.Gotujemy wszystko przez 8 minut wtedy makaron będzie idealnie twardy.Odcedzamy go.Na małej patelni podgrzewamy sos Arrabbiata.Gdy zaczyna wrzeć wyłączamy.Całość najlepiej smakuje w proporcjach 100 g sosu na 100 g makaronu.To danie zdecydowanie dla miłośników ostrych dań ;) Ja do takich należę wiec jak dla mnie danie było wyśmienite.Wam mogę tylko życzyć smacznego!



2 komentarze:

  1. Serdecznie zapraszamy na castingi do nowego programu kulinarnego "MasterChef" w tvn

    W linku informacja o programie:

    http://www.tvn.pl/showbiz/kultowy-show-kulinarny-na-antenie-tvn-zglos-sie,47571,934.html


    Pozdrawiamy,

    Redakcja,
    MasterChef
    masterchef@tvn.pl

    OdpowiedzUsuń

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.