środa, 30 stycznia 2013

Cannelloni z mięsem mielonym i pieczarkami

A teraz kolej na coś makaronowego.

Składniki:
- opakowanie makaronu Cannelloni
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 0,5 kg pieczarek
- przecier pomirodowy
- 0,5 kg żółtego sera
- sól
- pieprz


Przygotowanie:
Makaron Cannelloni gotujemy według przepisu na opakowaniu.W miedzy czasie podsmażamy mięso mielone.Pieczarki trzemy na tartce na cienkie paseczki,podsmażamy je z cebulką i dodajemy do mięsa mielonego.Po wymieszaniu dodajemy prawie cały słoiczek przecieru pomidorowego.Gdy makaron się ugotuje,odstawiamy go do wystygnięcia.Gdy makaron będzie już chłodny, nadziewamy go przygotowanym wcześniej mięsem z pieczarkami.Nadziany makaron układamy w naczyniu żaroodpornym jeden na drugim,zasypujemy wszystko startym żółtym serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut.Po tym czasie wyciągamy nasz makaron,kroimy i podajemy.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.