Składniki:
- 4 filety z Mintaja
- paczka frytek
- olej
- przyprawa do ryb
- jajko
- bułka tarta
Przygotowanie:
Na oddzielny pojemnik wyjmujemy zamrożone filety z Mintaja (np firmy Frosta )
Po rozmrożeniu ryby przyprawiamy przyprawą do ryb i odstawiamy na chwilkę. W tym czasie do frytkownicy wlewamy olej,ustawiamy na odpowiednia temperaturę ( ok 180 stopni ) i czekamy aż się rozgrzeje.Gdy olej jest już gorący do frytkownicy wsypujemy pierwszą porcje frytek.Gdy frytki spokojnie nam się smażą my możemy zając się rybą.Obtaczamy ją w jaku i w bułce i kładziemy na rozgrzaną patelnie.
Smażymy do momenty uzyskania złotego kolory. Gdy frytki również uzyskają złoty kolor wyciągamy je na miseczkę wyłożoną papierowymi ręcznikami.To pozwoli nam osączyć je z tłuszczu. Nakładamy wszystko na talerz i gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.