Składniki:
- 1 l mleka
- 2 jajka
- 600g mąki
- szpinak mrożony z sosem śmietanowych FROSTA
- śmietana
- olej
Przygotowanie:
Do miski wlewamy 1 litr mleka.Dodajemy 2 całe jajka i 600 g mąki.Wszystko razem miksujemy do momentu aż otrzymamy jednolitą masę.Na rozgrzaną patelnie nalewamy niewielka ilość oleju(dosłownie 2 krople).Wlewamy łyżkę ciasta.Smażymy.Tą czynność powtarzamy kilkakrotnie. Do średniego garnka wkładamy zamrożony szpinak z sosem śmietanowym.Ja delikatnie do pd lałam wodą,Gotujemy go pod przykryciem około 20 min często mieszając.Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi,czekamy aż zacznie sie gotować.Nie mam najmniejszej potrzeby go doprawiać ponieważ wszystko jest już idealnie doprawione.Upieczonego Naleśnika Smarujemy szpinakiem.Zwijamy w rulon. Dla smaku możemy na talerzu położyć odrobinę śmietany ale to zależne jest od indywidualnych upodobań. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.