Lutenica produkowana jest w Bułgarii z najlepszych warzyw i ziół. Pomidor, paprykę i bakłażan grilluje się, obiera ze skórki i łączy wraz z ziołami w taki sposób, aby powstał esencjonalny, przepyszny sos. Lutenicę je się z różnymi dodatkami, z serem, mięsem, wędlinami, pieczywem, innymi warzywami, jako dodatek do zup, sosów lub jako dip.
Produkowany jest w Bułgarii, z tamtejszych warzyw, ale spełnia wszystkie wymogi
UE w zakresie higieny i warunków sanitarnych.Z wyselekcjonowanych, bardzo dojrzałych warzyw
Doprawiony solą, pieprzem, pietruszką, szczypta cukru - bez zadnej chemii,
bez glutaminianu sodu.Jest to kultowy, regionalny, charakterystyczny sos dla regionu bułgarskiego
Pyszny, gęsty, esencjonalny, o głębokiej barwie, aksamitny.
Jest dużym zagrożeniem dla ketchupu - bo tak jak ketchup pasuje niemal do
wszystkiego, a w odróżnieniu - jest zdrowy i przepyszny.
Premium Rosa wprowadziła 3 rodzaje lutenicy – ostra oraz łagodna grubo i drobno mieloną.
Z okazji wprowadzenia na rynek nowego produkty firmy Premium Rosa, mam dla was niespodziankę.Już za chwilkę na moim blogu pojawi się konkurs w którym do wygrania będzie fantastyczny zestaw produktów Premium Rosa oraz nowość sos bułgarski - Lutenica.
SERDECZNIE ZAPRASZAM!!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.