środa, 29 sierpnia 2012

ICE'N'GO! - mrożone marzenie

Dzisiaj chciałam wam trochę przybliżyć przepyszne mrożone desery firmy ICE'N'GO!.
Miałam okazje spróbować te mrożone cudo i nie mogłam się powstrzymać żeby się z wami nie podzielić moją relacją.



Marka ICE’N’GO! po raz pierwszy pojawiła się w Europie w 2005 roku, za pośrednictwem węgierskiej
firmy Polarexpress. Jej głównym celem było wprowadzenie na rynek węgierski, a także inne rynki krajów europejskich, mrożonego deseru ICE’N’GO! W 2006 roku nazwa ICE’N’GO! została zarejestrowana przez Węgierski Urząd Patentowy, co spowodowało, że jest znakiem towarowym chronionym w Europie. Od tego czasu ICE’N’GO! zwiększa swoje udziały na rynkach międzynarodowych. Obecnie certyfikowane produkty marki można kupić w ponad 10 krajach europejskich, między innymi: na Węgrzech, w Austrii, Niemczech, Hiszpanii, Chorwacji, Słowacji, Czechach, Bułgarii, Rumunii, a od 2011 r. również na rynku polskim. Rok 2012 to czas intensywnego rozwoju marki w Polsce. Posiada ona blisko trzydzieści punktów
sprzedaży zlokalizowanych na terenie całego kraju: parki rozrywki, ogrody zoologiczne – Polska południowa i centralna, wybrzeże oraz tereny położone w okolicach jezior. Rosnące zainteresowanie nowym produktem oraz działaniami wsparcia sprzedaży powodują ciągły rozwój sieci. Wyłącznym importerem oraz dystrybutorem marki ICE’N’GO! w Polsce jest ICE’N’GO Polska Sp. z o.o.

Co to jest ICE'N'GO!?

ICE'N'GO! nie są to lody lecz mrożony deser.Pozyskiwany metodą kriogeniczną w temperaturze -197 stopni Celsiusza, dzięki działaniu ciekłego azotu na masę przygotowaną ze świeżego mleka,owoców,śmietany i soków owocowych.Deser ten w żadnym stopniu nie jest napowietrzany,nie zawiera sztucznych barwników oraz konserwantów.Intensywne kolory sa pozyskiwane dzięki wyciągu z alg i tu ciekawostka : niebieski barwnik to kolor pozyskiwany ze spiruliny. Dzięki algom produkt bogaty w aquamin wapń - czyli wapń pozyskiwany z glonów morskich na ekologicznie czystych obszarach oceanu, świetnie przyswajalny.
Mrożony deser ICE'N'GO! jest podawany w temperaturze - 37 stopni C,dlatego tez może być spożywany jedynie  atestowaną,plastikową łyżeczką.Metalowa niestety mogłaby przykleić się nam do ust i lekko je odmrozić.Podawany jest w dwóch porcjach :
- dużej plastikowej czapeczce ( odpowiada 4 gałkom zwykłych lodów), dostępnej w 7 kolorach
- papierowym atestowanym kubeczku ( odpowiada 3 gałkom zwykłych lodów)

Deser ten ma 8 wyjątkowych smaków:
  •  czekoladowy - łączy w sobie smak starannie wyselekcjonowanych ziaren kakao i belgijskiej czekolady 

  • banana split - cudowny smak dojrzałego banana, świeżej truskawki i wanilii jest połączony z belgijską czekoladą
  • waniliowy - śmietankowo-waniliowy deser na bazie świeżych lasek wanilii, zachowując tym samym wysokiej jakości smak i aromat 


  • wata cukrowa - wyjątkowy deser o smaku waty cukrowej (swoją drogę jeden z moich ulubionych;))


  • guma balonowa - specjalna świeżość i klarowny smak sprawia że deser jest wyjątkowo lubiany także przeze mnie ;)

  • melonowy - Połączenie świeżego mleka i miodowego melona o charakterystycznym smaku pochodzàcym z półwyspu Jukatan
  • truskawkowy - mieszanka kruchych, dojrzałych truskawek i śmietanki, z zachowaniem naturalnych aromatów
  • cytrynowo-limonkowy - orzeźwiający, kwaskowaty deser ICE’N’GO!, który zawiera soczyste limonkii dojrzałe cytryny.Wyprodukowany na bazie wody, dlatego można go również polecić osobom z nietolerancją laktozy lub glutenu.
  
Deser ten jest bardzo unikalny.Niestety jest to produkt sezonowy i zimą dostępny jedynie w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie.Jeżeli jednak macie na niego ochotę juz teraz to zapraszam was do wszystkich punktów sprzedaży,których listę znajdziecie na profilu ICE'N'GO! Polska na Facebooku TUTAJ desery dostępne będą tam aż do końca września.Wiec macie jeszcze sporo czasu aby spróbować tego mrożonego cudu. Ja z czystym sercem mogę go wam gorąco POLECIĆ!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.