Z racji iż dotarła do mnie Lutenica postanowiłam wypróbować ją do różnych potraw.
Dziś zaproponuje wam Lutenice z zapiekaną:)
Składniki:
- bułki
- pieczarki
- bazylia
- oregano
- żółty ser
- lutenica
Przygotowanie:
Pieczarki ścieramy na tartce i podpiekamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Odstawiamy by lekko ostygły.Bułkę kroimy na pół,smarujemy cienko masłem,posypujemy suszoną bazylią i oregano.Nakładamy pieczarki i posypujemy serem.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i trzymamy do momentu roztopienia sie sera. Na koniec smarujemy lutenicą.Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.