środa, 30 stycznia 2013

Ryba w sosie śmietanowo - ziołowym

Troszkę rybnie dziś się zrobi ale ryby to samo zdrowie :)

Składniki:
- kilogram płatów z mintaja
- śmietana 12%
- świeży koperek
- 2 pomysły na rybę w sosie śmietanowo - ziołowym
- 1 kg ziemniaków
- vegeta

Przygotowanie:
Płaty z mintaja pokroić na mniej więcej równe kawałeczki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.


Rybę do smaku posypać odrobiną vegety. Do małego garnka wlać 300 ml zimnej wody,dodać 200 ml śmietany 12% oraz wsypać pomysł na. Wszystko dokładnie wymieszać.Posiekać drobno koperek i dodać do garnka.Wszystko zagotować na małym ogniu ciągle mieszając. Gdy sos się zagotuje zalewamy całą rybę sosem i wstawiamy na 45 minut do piekarnika bez przykrycia. w miedzy czasie możemy ugotować sobie ziemniaczki.Gdy rybka jest już gotowa nakładamy wszystko na talerz.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.