Składniki:
- 1 kg karkówki
- 3 łyżki łagodnego ketchupu
- przyprawa do karkówki Winiary
- 2 łyżki masła
- woreczek do gotowania w piekarniku
Przygotowanie:
Karkówkę opukujemy i kroimy na równej wielkości plastry.Zbyt grube kawałki możemy delikatnie rozbić.
Na miseczkę wysypujemy przyprawę do karkówki na ostro,dodajemy 3 łyżki ketchupy i mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Mięso przekładamy do woreczka,wlewamy naszą marynatę i dokładnie rozprowadzamy ją po mięsie.Dodajemy 2 łyżki masła.Woreczek szczelnie zamykamy i odstawiamy na 45 minut do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Po upływie 45 minut mięso w woreczku wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na 70-80 minut. Po upływie tego czasu mięso wyciągamy,woreczek przecinamy i wyjmujemy mięso wraz z sosem.Gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.